Ytterligare två stora sydkoreanska banker står för Crypto Custody

Ytterligare två stora kommersiella sydkoreanska banker har uttryckt ett intresse för att starta kryptokontottjänster – men branschexperter sa att de kanske gör sina drag för sent och ligger efter de amerikanska bankerna.

Som tidigare rapporterats har två andra affärsbanker – Nonghyup och Kookmin – redan kastat sina hattar i krypto-förvaringsringen.

Den förra sa att den hoppas kunna lansera tjänster för ”intuitiva investerare” under de kommande månaderna

Per utländska medieuttag Money Today har Woori och Shinhan båda uttalat att de ”överväger att införa kryptoassetjänster” inför en ny, potentiellt speländrande kryptospecifik lagändring som träder i kraft våren nästa år.

Flytten är särskilt viktig för Bitcoin Evolution. Banken har varit tvungen att lägga ner ambitiösa planer för kryptlagring som formulerats hela vägen tillbaka sommaren-hösten 2017 efter att regeringen flyttade för att ingripa i vad den kallade en ”överhettad” marknad i januari 2018.

Shinhan hade tänkt att bygga ett nätverk av ”kryptlagringsvalv” – en plan som den nu kan försöka utforska med banker nu relativt hausse om sina chanser att åtminstone tillgodose behoven hos professionella investerare med intresse för krypto.

Oavsett, blockchain-experter har antytt att det kan vara fallet med „för lite, för sent“ för sydkoreanska banker, med amerikanska motsvarigheter som redan stjäl en marsch i krypto-förvaringsinsatserna.

Mediautbudet föreslog att utan ”institutionellt stöd” kan sydkoreanska bankers krypto-förvaringsdrivningar falla platt

Och Money Today citerar Park Sung-joon, chef för Blockchain Research Center vid Dongguk University – och en av landets ledande blockchain-specialister – som säger,

”Andra länder rör sig mycket snabbt i detta avseende. Men det finns fortfarande inget rättssystem i Sydkorea, så framstegen är långsammare än väntat. ”

Park tillade att „konkurrenskraft“ skulle kunna undermineras av bristen på lagliga ramar för att stödja bankernas tentativa steg in i kryptogäringens värld.

Industrins insiders har tidigare sagt till Cryptonews.com att bankerna „sitter på“ mycket mer omfattande projekt för exponering av kryptoföretag, men nu „bjuder på sin tid“ medan de väntar på att regeringspolitiken ska tina på alla kryptorelaterade saker innan de offentliggörs med dem .