DeFi Protocol Harvest Finance Attack Targeting Liquidity Pools

Breaking: DeFi Protocol Harvest Finance Attack Targeting Liquidity Pools

Den senaste DeFi-intrånget håller på att utvecklas för närvarande när Harvest Finance kommer att skydda sina jordbrukare genom att ta ut medel från sina likviditetspooler.

Detaljerna är tunna på marken Bitcoin Trader just nu när situationen utvecklas, men DeFi ger jordbruksprotokollet Harvest Finance verkar ha blivit det senaste offret för ett missbruk av en skadlig aktör.

Teamet uppdaterar för närvarande via sitt twitterflöde men det verkar som om en ”ekonomisk attack” genomfördes på dess Curve y pool. Detta ”sträckte priset på stallmynt i Curve ur proportioner”.

Vi arbetar aktivt med frågan om att mildra den ekonomiska attacken mot Stablecoin- och BTC-poolerna och kommer att uppdateras i denna tråd i realtid så snart ytterligare information finns tillgängliga

– Harvest Finance (@harvest_finance) 26 oktober 2020

Stora mängder tillgångar har deponerats och dragits tillbaka från protokollet i vad som verkar vara ett arbitrageattack. DeFi Prime bekräftade också detta i en nyligen tweet eftersom den övervakar situationen.

🚨 Något skuggigt pågår med Harvest Finance och stora arbs mellan Harvest och Curve 🚨

Det är en utvecklingssituation och måste följas noggrant.

– defiprime (@defiprime) 26 oktober 2020

För att skydda användare har Harvest Finance dragit y-poolen och BTC Curve-strategifonderna till sitt valv och lagt till att alla stablecoin- och BTC-fonder är säkrade. I skrivande stund var det oklart om några medel har gått förlorade.

„För att vara specifik: för att skydda användare har 100% av Stablecoin- och BTC-kurvstrategifonder dragits tillbaka från strategin till valvet.“

Harvest Finance är ett annat DeFi-protokoll som söker de mest tjäna poolerna för att odla, liknande Yearn Finance. Efter det nu trötta och mycket upprepade mönstret har det sin egen FARM-token som distribueras som en belöning för likviditetsleverantörer.

Du kanske också gillar

Bitcoin Miner Daily intäkter sjunker till 5-månaders låg mitt stigande inslagna BTC och HODLing Frenzy
Flippening: Crypto Decentralized Exchange växte mer än centraliserade i Q3 2020
DeFi Pulse lanserar ett riskbedömningsverktyg: Aave och sammansatt klassificeras som mycket säkert

Teamet säger att dess smarta kontrakt har granskats av Haechi Labs och PeckShield. Det är i det här skedet oklart om attacken är resultatet av en smart felkod för kontraktskoden.

Enligt DeFi Pulse samlade Harvest Finance över 1 miljard dollar i totalt värde som låstes i de fem bästa DeFi-plattformarna, men de hade redan börjat sjunka när nyheterna bröt ut.